Alr

Alr ligger ved indsejlingen til Horsens Fjord med en dmning til Jylland. Fra det gamle frgeleje er der ganske tt til sejlrenden.

Alrø er stedet for dig, der ikke har noget imod at vade. Jeg fisker mest fra pynten vest for det gamle færgeleje, Egehoved (A), og for at komme ud til fiskepladsen skal der vades temmelig langt i knæhøjt vand. Når du først er ankommet er det ikke sjovt at skulle ind til stranden efter en taske eller for at tisse. Sørg for at have alle dine ting med ud, og stil dem fra dig på den højeste banke, der holder tørt i højvande. Eller rig til, så du har det hele i dine lommer/taske.

Skulle du være så heldig (dygtig) at fange fisk er det af ovennævnte årsager en klar fordel med en galge.

Sådan ser Alrø ud fra oven. Der kan fiskes fra begge sider af dæmningen - jeg har dog ingen personlige erfaringer fra Lerdrup Bugt (C).

Færgelejet / Egehoved (A)

Parker ved færgelejet. Gå vest langs stranden til pynten, og vad ud - langt ud - til de banker du kan se rage op af vandet.
Du fisker i tangbæltet langs sejlrenden og rundt mod nord.
Godt fiskeri sommer.

Vi har her fanget både hornfisk og havørred. Jeg ved at der også er mulighed for undslupne fisk (stealhead) fra det nærliggende havbrug.

Naturskønt og særegent sted. Ved aftenfiskeri i weekender er der ofte lys og musik fra havnefest i Snaptun, samt fyrværkeri inde over Horsens langt mod vest. Det sætter virkelig naturoplevelsen i relief - så tæt på civilisationen, og dog så (dejligt) langt fra :-)

Det står ikke sjældent kystfiskere på den anden side af sejlrenden, ved Borre. Det er på en måde lidt sjovt at man kan stå så relativt tæt - i stille vejr kan man høre hvad de andre taler om - men alligevel er så fjernt fra at kunne mødes.

Billede: Der er lavvandet ved Alrø v/ Løkken. Bemærk fiskeren i vandet til højre for den nedgående sol - der er langt derud!

Ved dæmningen, Vest (B)

Lavvandet område med muslingebanker. Der kan fiskes fra parkeringspladsen om til det gamle fængsel, herefter bliver bunden blød.
Godt forår og efterår.
Godt til flue- og til bombarda/flue-fiskeri.

Lerdrup Bugt (C)

I maj 2005 iagttog jeg hornfiskeriet i Lerdrup Bugt. Det var et imponerende syn med 17 fiskere fordelt langs den røde linie jeg har indsat på billedet ovenfor.
En enkelt kajakfisker deltog i fiskeriet, og vi havde lejlighed til at tale sammen før han tog ud - men desværre havde jeg ikke mulighed for at vente på at han kom ind og fortalte om fangsten. Men oplevelsen var med til at sætte skub i mine tanker om selv at fisek fra kajak.


© Troutbum.dk. Alle rettigheder forbeholdes. Kontakt troutbum@troutbum.dk