Beskrivelser af mine mest anvendte blink og kystwoblere
Da jeg begyndte på udviklingen af denne side havde jeg netop fanget min første havørred på bombarda og Gulp. Siden dengang har jeg stort set ikke fisket med andet, så det er ikke gået dette afsnit helt som jeg havde planlagt - og i hvert fald ikke så hurtigt, som jeg havde planlagt det.
På trods af det, står vurderingeren stadig ved magt - når jeg fisker med blink eller wobler, er det disse, jeg bruger.

I det følgende har jeg lavet nogle beskrivelser og vurderinger af mine mest anvendte blink og kystwoblere. Jeg forsøger bl.a. at vurdere kasteegenskaberne og bevægelsesmønsteret for de enkelte, og beskrive i hvilke situationer jeg finder dem særlig nyttige.
Husk: Da vi alle har forskellig kasteteknik og indspinningsteknik, må vurderingerne anses som personlige og derfor højst være vejledende.
 

Gennemløbsblink:
Kens gennemløbere (Møn)
Fladbukken

Snurrebassen
Kystwoblere:
Salty
Goby
Trustrup wobler
Blink:
Bornholmerpilen
Möresilda

(Listen vil blive opdateret efterhånden som jeg finder tid og lejlighed til det)
  
  

Herunder er der et overblik over de blink og kystwoblere, jeg oftest anvender:
Kinetic Salty

 

Kinetic Salty 18 g er en af de kystwoblere, jeg fisker mest med.
Den kaster rigtig godt, den har en god gang i vandet, og jeg har fanget fisk med den.
Jeg bruger den blandt andet, når jeg gerne vil kaste i modvind og have en wobler jeg kan fiske højt i vandet.
Jeg har den selvfølgelig også i lettere og tungere udgaver, og i alskens farver.
Her er et udvalg af dem


Kinetic Salty

Efter sigende er Salty en licenseret kopi (hedder det det?) af Djurswobleren.
 

Trustrup wobleren
En anden yndling er Trustrup wobleren. Den blev lavet af Anders fra Grejbutikken i Trustrup. (Butikken i Trustrup er nu lukket, men wobleren kan stadig købes rundt omkring.)
Med min teknik kaster den en anelse dårligere i modvind, men den har også en rigtig æggende gang i vandet, og går en anelse dybere end Kinetic Salty ovenfor.


Trustrup wobleren

Jeg er bekendt med, at en særdeles velfangende lystfisker ved de Djurske kyster fanger mange og flotte, store havørreder på denne wobler i 20 g.
 

Fornæs wobleren
Når jeg nu er så glad for Trustrup wobleren, blev jeg selvfølgelig både nysgerrig og forventningsfuld, da jeg så, at Grejbutikken i Trustrup nu laver en anden wobler også, nemlig Fornæs wobleren.
Den er en ren kastemaskine, og så kan den fange fisk. Minder meget om Djurs wobleren.
(Butikken er nu lukket, og Fornæs wobleren ude af produktion, så det giver ikke så meget mening at fordybe sig alt for meget i den her.)
 


Fornæs wobleren

 

Djurs Wobleren

Da jeg flyttede til Djursland, gik der ikke lang tid før jeg blev præsenteret for Djurs Wobleren. Den minder en del om de andre woblere jeg bruger ved kysten, og det er der nok en grund til: de duer! Djurs wobleren kaster forrygende og har en fantastisk livlig gang i vandet. Og så kastede den en havørred af sig på den allerførste tur! :-)

Djurs wobleren laves desværre ikke mere, så jeg kan kun skuffe forventningerne hos folk, der læser om den s fortræffelige kaste- og fangstegenskaber.
Kinetic Salty minder meget om den, men mangler - efter min mening - lige det sidste i at være helt så god.


6 Djurs woblere i selskab med swingeren fra C-lure.dk

 

Andre kystwoblere
Jeg har også andre kystwoblere, men jeg bruger dem af en eller anden grund sjældent. Men jeg har da fanget havørred med disse her, også fra Kinetic:

 

 

Gennemløbsblink
Når jeg ikke fisker med bombarda er det dog ofte gennemløbsblink, jeg binder på i stedeet. Især hvor der er stærk pålandsvind, eller brug for meget lange kast, synes jeg at gennemløbsblink er rigtig gode. Nedenfor er vist et lille udvalg.


Forskellige gennemløbsblink. Til højre V6 og Hugormen


Snurrebassen No 2- 5 (bred model) og 6 - 8 (slank model)

Især er jeg blevet fortrolig med Fladbukken, der meget ofte sidder for enden af linen. Læs en anmeldelse af Fladbukken her.
Og fra OGP's værksted kommer også Snurrebassen. Den er formidabel at kaste. Læs mere om Snurrebassen her.

Jeg fisker gennemløbsblink med en selvlysende perle foran krogen, som jeg om natten oplader. Nogle nætter har det ikke givet ekstra, andre har det muligvis gjort en forskel (sammenlignet med min fiskemakker, i hvert fald). Hvem ved? :-)
Testfiskeri med Snurrebassen har vist, at perlen helst skal være lille (4 x 5,5 mm) for at påvirke blinkets bevægelser mindst muligt.


Snurrebassen #8 er et godt valg til hård vind og store bølger

Inspireret af Thomas Hansen i Havørredens Hemmeligheder 3, har jeg prøvet at montere min Fladbukken med en enkeltkrog, hvor der er bundet flash på. Jeg synes det hæmmer kastet og blinkets gang i vandet en smule, men omvendt har jeg fanget fisk på det, såeh...
... det bliver vist bare en gang imellem for variationens skyld.

 

STORE blink og woblere
Jeg har også nogle meget store og tunge woblere. De er ikke ofte i brug, men når situationen opstår, er de gode at have.

 

Blink
Og så er der jo alle blinkene. Jeg bruger mest woblerne, men disse blink er eksempler på  blink, som kan være at finde i min grejæske de dage, hvor jeg har blink med:

 

Kystfluerne til bombarda
Og så er der jo fluerne til fiskeri med bombarda. Jeg har skrevet mere i kapitlet om bombarda fiskeri, men her er de også lige præsenteret, de fluer der pt. er at finde i min bombarda-flueæske:

 


© Troutbum.dk. Alle rettigheder forbeholdes. Kontakt troutbum@troutbum.dk