Kens Sømmet - gennemtestet på Møn
I forbindelse med et par fiskeferier på Møn, mødte jeg den lokale guide, Ken Holmsted Sørensen. Ken laver sine egne blink, fordi han ikke er helt tilfreds med bevægelsesmønsteret på de blink, der sælges i butikkerne. Det har særligt været bevægelsesmønsteret ved meget hurtig indspinning, det har været Kens hensigt at forbedre.

Kens gennemløbere har vist sit værd på Møn. Jeg har hjembragt et lille udvalg og har set, at de er lige så effektive herhjemme. Indtil videre er det Kens version af Sømmet, jeg har koncentreret mig om, men flere af hans andre gennemløbsmodeller ses også på billedet herunder.

Kens Sømmet kaster utrolig godt, og det har den rigtige gang i vandet ved hurtig og mellemhurtig indspinning. Blinket kan ikke købes i almindelig handel, kun ved personlig henvendelse hos Ken (http://www.moenfiskeguide.dk/).

 

Kens version af Sømmet 25 og 32 g (findes i flere vægte)
 
Kasteegenskaber:
Bevægelsesmønster: Roligt vrikkende
Dybde: Højt
 
Bemærkninger: Langkastende. Kan fiskes hurtigt og mellemhurtigt.
 


Kens modificerede udgaver af forskellige gennemløbsblink, optimeret for hurtig indspinning

Eksempler på havørred og sej,
 der alle blev narret af Kens
 udgave af Sømmet.

Fanget på Djursland 2014.

 

   

 Kens råd til montering af enkeltkrogen

Update:
Ken anbefaler nedenstående montage af krogen til gennemløber. Jeg har anvendt den i en længere periode, men for mig virker det som om jeg mister flere fisk end jeg gør med Owners S-61 krog, så det er jeg gået tilbage til.
Kens montage har den fordel, at krogen ikke så let slår op om blinket i kastet, så det er måske værd at give et forsøg hvis man gerne vil opnå den fordel - selv om jeg ikke føler, at det er optimalt, så oplever Ken ikke forringet krogningsevne, så det er muligvis et spørgsmål om at finde den rette teknik.

Bemærk hvordan perlen er monteret på krogen: perlen er skubbet op omkring krogøjet, så den dækker knuden. Ved at montere enkeltkrogen på denne måde, forhindres at krogen slår omkring blinket, hvilket godt kan ske en gang imellem ved traditionel montering, hvor perlen sidder mellem krog og blink.

Det er vigtigt, at det er udgaven af perlen med lille hul der anvendes, da den ellers vil smutte ned på krogen under kast.
Man kan med fordel bruge Owner Mutu Light Cricle kroge (vist), da krogøjet her har dne rigtige størrelse i forhold til perlen.

Kroge med formonterede perler kan ligge i æsken. Perlen skubes ind over krogspidsen og sidder på krogen indtil den monteres, hvorefter den drejes/skubbes op over krogøjet.
 
  

 

   

© Troutbum.dk. Alle rettigheder forbeholdes. Kontakt troutbum@troutbum.dk