MIN KAJAK   -   NW SLAYER PROPEL 13

Min nyeste kajak er en Slayer Propel 13. Det er en pedalkajak fra Native Watercraft, som er virkelig lækker.
Du kan læse om min vej hertil i afsnittet om mine tidligere kajakker, men herunder skal det udelukkende handle om den.

På denne side er der en generel introduktion til NW Slayer Propel 13.
På siden "Rigning af Slayer" viser jeg mere detaljeret de løsninger, jeg har valgt med hensyn til rigningen, samt hvordan jeg transporterer den til og ved fiskevandet.


Native Watercraft Slayer Propel 13 - en kongekajak Her er den oversigt over forventet ekstraudstyr, jeg lavede inden købet af min Slayer.
Den holdt ikke helt stik, men næsten.


Drevet

Det første der skal nævnes, når man beskriver en Slayer, er naturligvis pedaldrevet. Det er det vigtigste - og et kraftfuldt - argument for at købe en kajak fra Native Watercraft.

Der findes andre pedaldrevne kajakker på markedet (Hobie) - forskellen er, at man med NW's drev kan bakke og bremse, hvilket jeg personligt ikke vil undvære. 

Når man løfter det sorte dæksel midt i kajakken, er det hul hele vejen ned, og det er her man sænker drevet ned under sejlads.
På vej ud og på på vej ind - og på meget lavt vand (<30 cm) - drejes drevet op og hviler på dækslet.


Med NW's drev kan man sejle forlæns og baglæns
- en kæmpe fordel


Sædet

I forhold til mine tidligere kajakker, er de flere rigtig lækre opgraderinger som følger med en Slayer.
For det første er der sædet, som er hævet i forhold til sædet i en Mariner.
Det i forvejen gode sæde er dermed blevet endnu bedre, både fordi man sidder bedre, og fordi det er lettere at rejse sig op fra siddende stilling.


 


Denne taske bag på sædet (ekstraudstyr) er
genial til madpakke, termokande og andre ting,
man gerne vil holde tørt under fiskeriet
  


Scotty Slide Tracks

Som noget nyt i forhold til Mariner er der monteret slide tracks på kajakken fra fabrikken. De fungerer rigtig godt til montering af udstyr, såsom stangholdere, ekkolod og andet godt.
Der er monteret tre slide tracks i begge sider - bag sædet, langs cockpittet og i fronten. 

Jeg har monteret stangholdere til opbevaring af de stænger, der ikke er i brug samt til flag på de tracks, der sidder bag sædet.
I tracksene langs cockpittet sidder der stangholdere, ekkolod, transducer, pagajholder og ledningsholdere.
I de forreste tracks har jeg monteret en kameraholder.

Mulighederne er mange, og med et track system er det nemt at skifte placering eller udstyr.
  


Det er let at montere udstyr i de formonterede skinner,
for eksempel med Scottys Gear Head Track Adapter og
deres Deck Mount + Rocket Launcher, som man ser her


Forreste rum

Også det forreste rum er en forbedring i forhold til Mariner. I Slayer er rummet lukket i forhold til resten af kajakken, så vand i rummet vil ikke have mulighed for at rende ind i kajakken. Samtidig er rummet selvlænsende, fordi der er afløb fra rummet.

Lækkert ekstraudstyr er den isolerede taske, der passer som fod i hose i rummet. I de varme måneder er den genial til madpakke og væske på vejen ud, og til fisk på vejen hjem.
Den kan ses på siden om rigning af min Slayer.


Bagerste rum

Det bagerste rum egner sig til opbevaring af alt det løse. Her tænker jeg for eksempel på en mælkekasse (næsten obligatorisk for kajakfiskere ) med for eksempel ekstra grejæsker, Gulp og med påmonterede stangrør til de stænger, man ikke bruger lige nu.

Derudover er der plads til for eksempel anker, grill, ekstra tøj og andet godt.

Også dette rum er selvlænsende.

 

 

 


Styrepind

I venstre side ved siden af sædet sidder styrepinden. Ved at skubbe den til højre eller venstre styrer man roret, og kajakken drejer.
 

 Kopholder

Foran sædet er der et dæksel af plastik, som man tager af, når drevet skal op eller ned. I dækslet er der indbygget en kopholder og en lille plads til løse småting. Jeg lægger for eksempel ofte en kniv, kroge, blink eller lignende her, hvis jeg hurtigt skal lægge dem fra mig.
 

Rum bag sædet

Bag sædet er der en lille rund luge af blødt plastik. Tager man låget af, er der en beholder formet som en stor kop, der hænger over bunden af kajakken. Den er velegnet til småting, og den holder sig tør under fiskeri. 
Denne beholder kan løftes ud, og det giver adgang til kajakkens indre, hvilket man skal bruge hvis man for eksempel vil montere stangholdere på dækket bag sædet.
  

Stangholder

Til højre for sædet er der en indbygget stangholder, der peger skråt fremad (måske peger den skråt bagud på 2016-udgaven, det skal jeg lige have fulgt op på).

Den er meget velegnet til at stille stangen fra sig i, når man har landet en fisk og skal have den afkroget, eller når man skifter agn/blink.
  


© Troutbum.dk. Alle rettigheder forbeholdes. Kontakt troutbum@troutbum.dk