MIN KAJAKHISTORIE   -   VEJEN MOD SLAYER

Min vej mod kajakfiskeriet har været lidt af en omvej. Selvom jeg allerede i 2006 købte min første kajak med det formål at fiske fra den, så er det først i 2012 at jeg vil kalde mig egentlig kajakfisker.


Min nuværende kajak: Native Watercraft Slayer Propel 13

Havkajakken:

Min første kajak var en havkajak (Wilderness Tsunami 140). Jeg valgte den ud fra en ide om at jeg udover at fiske fra den ville kunne bruge den til rekreativt kajakroning, og fordi den er ganske stabil og nem at ro og at holde balancen i.
Men det viste sig hurtigt, at det, jeg egentlig ville, var at fiske - og for mig var en havkajak ikke det rigtige valg til det formål.
Jeg kom aldrig til at føle mig godt tilpas ved at skulle fiske fra den, så i stedet blev det over den næste årrække til meget få fisketure i kajak.


Wilderness Tsunami 140


Min første pedalkajak var denne NW Mariner 12.5 Propel
  


Min første pedalakajak: NW Mariner 12.5

Pedalkajakken:

Først da jeg i 2012 lidt tilfældigt blev introduceret til Native Watercraft's Mariner kajak faldt brikkerne på plads for mig: jeg skulle fra starten have valgt en sit-on-top kajak, for kajakfiskeri er præcist så sjovt og fedt som jeg forestillet mig!

NW Mariner kajakken er en pedaldrevet sit-on-top kajak (SOT), så udover de andre fordele denne kajaktype har fremfor en sit-in-kayak (SIK), som min første jo var, har man her yderligere den fordel at hænderne under sejlads er fri, idet man bruger fødderne til at skaffe fremdrift.
  

For mig var det en revolutionerende oplevelse. Jeg prøvede ved samme lejlighed en NW Manta Ray, som også er en SOT, men uden pedaldrev - og selvom jeg med det samme kunne mærke at den var en væsentlig forbedring i forhold til min Wilderness i kajakfiske-henseende, så blegnede også den ved siden af den pedaldrevne model.
Jeg tog konsekvensen af min opdagelse og købte en NW Mariner 12.5 Angler.

 
En pedalkajak mere

Senere solgte jeg min Wilderness kajak og købte en brugt Hobie Outback, der også en pedaldrevet kajak. Hobie kajakker har finner i stedet for en skrue.

Hobie laver også rigtig gode fiskekajakker, med mange fine features. Jeg fandt dog relativt hurtigt ud af, at systemet med finner som fremdrift ikke passede til mig - jeg valgte konsekvent min Native Watercraft kajak, når jeg skulle ud. Natives pedaldrev giver nemlig mulighed for at bremse og bakke, hvilket finner ikke gør.

Outbacken er ellers lettere at manøvrere med på land, men når jeg ikke fik den brugt, gav det ikke mening at beholde den.

 


Min Outback på tur med Indianeren

Foråret 2015 solgte jeg de to og købte i stedet den nye model fra Native Watercraft, en Slayer Propel 13.
Den er (selvfølgelig) utrolig lækker, og har mange forbedringer i forhold til Mariner.
Min Slayer præsenteres indgående på siderne Min kajak og Rigning af Slayer.


NW Slayer Propel 13 


© Troutbum.dk. Alle rettigheder forbeholdes. Kontakt troutbum@troutbum.dk