Filetering af multe:

Det letteste og mest bekvemme er at rense og filetere multen ved kysten, så man undgår at stoppe vasken til med skæl.
Multen fileteres uden at maveindholdet fjernes.

En multe har meget store skæl, som let fjernes med den sløve side af kniven. De store skæl sløver hurtigt en kniv så det kan godt betale sig at være grundig og sikre sig at alle skæl er fjernet inden man begynder at lægge snittene.


Multens skæl er store og kan hurtigt sløve en kniv

Renses multen ved vandet undgår man at vasken stopper til

1: Først lægges et skråt snit bag hovedet ned til bugen. Undgå at skære igennem ben.
Dernæst lægges et snit foran halen på samme måde.
Nu har du den forreste og den bagerste ende af din multefilet.


Med rødt er markeret hvor de to første snit er lagt

2.Fra hovedenden mod halen skæres et snit langs ryggen på den side af rygbenene som du fileterer. En multe har ikke som en ørred små sideben der skal gennemskæres.
Rækkefølgen af 1 og 2 er ikke vigtig, man kan sagtens starte med snittet langs rygraden.

3. Flere følgende snit lægges dybere og dybere, til du rammer bugbenene - følg disse uden at skære igennem dem.
Ved haleenden bag bugen skæres lige ned så tæt på rygraden som muligt.

4. Når fileten er skåret vendes fisken og processen gentages.

Den resterende del kan umiddelbart se voldsom ud, men der er ikke meget kød tilbage på denne multe. Dens mave fylder en del, og selvom det kan se anderledes ud, er det nu nærmest kun skind og ben, der er tilbage.


Multe minus sin filet


Multefileter uden multe

Se min opskrift på ovnbagt multe her:


   

© Troutbum.dk. Alle rettigheder forbeholdes. Kontakt troutbum@troutbum.dk