Mine mest benyttede opskrifter

Havørred bagt i salt Ovnbagt Havørred
Denne måde at tilberede havørreden på bevirker at saften bevares inde i fisken:
 
1. Fang en havørred
2. Rens havørreden, behold hovedet
3. Havørreden krydres i maven med en lille smule smør, salt  og krydderier (f.eks. dild, persille...)
4. Lægges på et lag kogesalt på en kogeplade, og overhældes derefter med mere kogesalt, indtil hele fisken er dækket.
5. Bages i ovnen ved 200 grader. Bagetid afhængig af fiskens tykkelse.

Når den er færdigbagt og du tager den ud af ovnen, er saltet en fast skorpe, som du må "brække op". Pas på at du ikke får salt ind i maven på fisken ved denne manøvre!

Tilbehør: Flûte eller kartofler, citron, salat, hvidvin.

Dette er den hurtige måde at tilberede havørreden på, kræver nærmest ingen forberedelse.
 
1. Fang en havørred
2. Rens havørreden, hovedet skal blive på
3. Havørreden krydres med smør, salt og krydderier efter behag i maven
4. Pak den ind i folie og bag ved 180 grader. Bagetid efter tykkelse. Havørreden er færdig når rygfinne frit kan trækkes ud.

Tilbehør: Flûte eller kartofler, citron, salat, hvidvin.

Hornfisk Torsk og banan i karry
Hornfisk har en del ben, og det er ikke nødvendigvis befordrende for familiens lyst til at spise dem. Heldigvis er de grønne og derfor relativt nemme at se og fjerne.

En metode til at minimere besværet med de mange ben kan dog være, at man fanger så rigeligt af dem, at man kan mætte familien selvom man blot spiser fisken fra gattet og bagud.
På denne del af fisken er det meget let at skille kødet fra benene uden at der følger uønskede ben med. De små ben, der sidder i stykket omkring maven, findes ikke her.

Gemmes den resterende del af hornfiskene er det en glimrende agn til f.eks. flere hornfisk, havørred, pighvarre, fladfisk mm.

1. Fang en ordentlig stak hornfisk.
2. Rens hornfiskene (skær eventuelt den øverste del, fra gattet og frem, væk).
3. Skær hoved og hale af og del stykkerne i passer længder. Rul dem i mel tilsat salt og peber.
4. Hornfiskestykkerne steges kort på panden indtil kødet let løsnes fra benene.

Tilbehør: Kartofler, hvidvin.

Denne opskrift har jeg fået overleveret mundtligt og jeg har endnu ikke set den andre steder, så derfor er det jo godt at den kommer her. Denne ret med torsk smager nemlig utrolig godt :-)
  
1. Fang en stor torsk og filetér den
2. Smør et ildfast fad med olie
3. Steg fileterne i olie og læg dem i fadet i ét lag, så de dækker bunden
4. Del et passende antal ikke for modne bananer på langs, og steg dem i karry på en pande
5. Bananerne lægges i ét lag over fileterne
6. Kog panden af med kokosmælk
7. Hæld kokosmælken i fadet, så det dækker fisk og bananer
8. Bag i ovnen ved 180 grader. Mærk på fisken når den er færdig.

Tilbehør: Ris, hvidvin.

Fyldt makrel
3-4 spsk fyld per makrel
Gnides yderst med salt, peber, olie
Lukkes med kødnåle
Grilles

Tilbehør:
Brød, soltørrede tomater, salat

Makrellen fordærves hurtigt, så den skal renses umiddelbart efter fangsten.
Eksotisk fyld:

Forårsløg
Rød peberfrugt
Limeskal
Hvidløg
Ingefær
Rød chilifrugt
Koriander
Evt. kokosmælk

Nicoise fyld:

Sorte oliven
Løg
Hvidløg
Persille
Estragon
Evt. ansjos

Grønt fyld:

Løg
Champignon
Persille
Estragon
Brøndkarse
Kapers
Evt. sennep eller citronsaft

Hjemmelavet fiskesuppe med mørksej og laks
Begynd med at snitte grøntsagerne i meget fine stave. Kom fiskefonden i en gryde og bring den i kog. Tilsæt fløde og lad suppen småkoge i 3-5 min. Tilsæt de finthakkede grøntsager og lad dem koge med i ca. 1 minut.

Skær fiskestykkerne i mundrette stykker og læg dem i suppen. Lad igen suppen få et opkog og lad den simre i ca. 1 minut.

Smag suppen til med citronsaft, salt og peber samt friskhakket dild (eller basilikum). Hvis du ønsker en kraftigere smag på suppen, kan du supplere med lidt hønsebouillon. Til sidst monteres suppen med en smørklat (kan udelades).

Server fiskesuppen sammen med godt brød.
200 g mørksejfilet uden skind
200 g laksefilet uden skind
2,5 dl fløde
7,5 dl hjemmelavet fiskefond
250 g gulerødder, squash, rød peber (eller hvad man har af grøntsager)
· salt og peber
· citronsaft
· frisk dild
· evt. smør

Jeg har lavet denne suppe med én slags fisk (havørred), og det smagte glimrende.

Opskriften på denne fiskesuppe er venligst lånt af Skagensfood
Ovnbagt multe 
Når jeg laver multe, bruger jeg stort set den fremgangsmåde hver gang. Det er tilbehøret - alt det andet - jeg varierer.

Og det er så nemt som at:
1. Læg multefileten i et smurt, ovnfast fad.
2. Smør fileten med olie
3. Drys groft salt og peber over
4. Bag i ca. 15 - 20 min afhængig af tykkelse

Jeg sætter citronsaft på bordet, så man kan supplere efter behag.

Tilbehør kan være alt det sædvanlige til lys fisk. Brød for eksempel, eller ris. Og alt det grønne (og gule og røde) man kan finde på.

På fotoet til højre ses en udgave á la Italia (på grund af farvesammensætningen ). Uden andet tilbehør var det her én portion.

Og som Peter gør opmærksom på: en let hvidvin passer fortræffeligt til


Multe á la Italia - egen sammensætning

Thai marineret multe

Denne opslrift er hentet fra Dalgaard Supermarked
Hørsholm. Find mange flere fiskeopskrifter fra dem her

4 personer:

600 g multefilet med skind
1 spsk rapsolie
salt og peber
1 cm frisk ingefær
1 fed hvidløg
1 bundt forårsløg
½ chili 
2 tsk rørsukker 
2 spsk sojasauce
saft af 2 limefrugter
4 kafir-limeblade

Sprød salat:
1 salathoved
4 tomater 
½ dl peanuts
1 lille bundt frisk koriander

Tilbehør: Kogte jasminris

Skrab skællene af multefileten med en gaffel.
Skær fileterne i 4 ens stykker. Skær små snit i skindet.
Varm olien op på en slip let-pande, og læg multestykkerne på panden med skindsiden nedad. 
Rør ikke ved fisken de første 2 min. Pres derpå en palet ned midt på hvert stykke fisk i 5-10 
sekunder, hvorved hele skindsiden får kontakt med panden. Lad fisken stege videre ved 
middelhøj varme, til skindsiden er gyldenbrun, vend dem om, og steg på den anden side i ca. 
3 min. Krydr med salt og peber.

Hak ingefær og hvidløg fint. Skær forårsløg og chili i tynde skiver.
Bland en marinade af rørsukker, sojasauce og limesaft sammen, og bland ingefær, hvidløg, 
forårsløg, chili og hele kafir-limeblade.

Skyl og tør salaten. Snit den fint, og anret den på et fad.
Skær tomaterne i tern, og hak peanuts groft. Drys begge dele over salaten.

Anret den stegte multe på salaten med skindsiden opad - skindet spises med. 


I min version af retten trak jeg godt nok skindet af multen


Hæld marinaden over fisken, og drys med frisk koriander. 
Servér med kogte ris.

Opskrifter på vej:
Honningmarineret havørred Graved havørred

Find fiskeopskrifter på nettet

2gangeomugen.dk - opskrifter fra Fiskebranchens kampagne
7 days of Fishing's opskrifter
Alletiders kogebog - fiskeopskrifter
Dalgaard Supermarked, Hørsholm
Fiskeopskrift.dk

Hotstart.dk - fiskeretter

Flyvefisken's opskrifter
RigtigHjerteligVelbekomme
Skagenfood
Røgeovnens venner - om røgning
Webopskrifter.dk - fiskeopskrifter

   

© Troutbum.dk. Alle rettigheder forbeholdes. Kontakt troutbum@troutbum.dk