OGP Snurrebassen er en suveræn kaster
Snurrebassen findes i vægtklasser fra 17 til 28 gram. Den brede model fra 17 - 21 gram, og den slanke model fra 23 - 28 gram. 14 og 25 gram (bred) og 28 gram (slank) er under udvikling.
Blinkene er malet i UV-maling.

Fælles for alle vægtklasser er, at de kaster formidabelt. No. 5 slog op i vinden et par enkelte gange, da jeg kastede skråt imod den i  nogle middelkraftige vindstød - på trods af det må jeg sige, at jeg er imponeret af kasteegenskaberne. Både for den brede model og den slanke, men generelt tror jeg at de slanke modeller skærer sig bedre igennem vinden når den er kraftig.
Det betyder jo bl.a. at man kan fiske i kraftig sidevind med mindre linebugt til følge, så det er ikke helt lige meget.


Snurrebassen #7 har ingen problemer i modvind på 10 m/s

Ved indspinning i jævn fart har Snurrebassen en livlig gang i vandet. Indlagte spinstop, hvor blinket roterer om sin egen akse mens det falder i vandsøjlen, kan yderligere lokke havørreden til hug. Det er med det sigte, at blinket er udviklet og har derfra den har fået sit navn - Snurrebassen.

Det er tydeligt at mængden og hyppigheden af spinstop slet ikke er ligegyldig i forhold til hvor dybt man fisker, det siger også nærmest sig selv. Der ligger altså en begrænsning dér, man kan ikke have alt for hyppige eller lange spinstop over lavt vand, uden at risikere at plukke lidt planter.

Jeg synes det virker oplagt at indlægge spinstop ved indspinning af Snurrebassen, man må så afpasse vægtklassen og antallet samt hyppigheden af spinstop efter hvor man fisker og den aktuelle vandstand.

Det er min fornemmelse at den går en anelse dybere end Fladbukken, men med samme livlige gang i vandet. Det betyder blandt andet, at man via stangspidsen hele tiden fornemmer hvordan blinket går, og det betyder også at ved lavt vand er Snurrebassen ikke mit førstevalg.
Den er til gengæld mit førstevalg ved hård vind fra siden eller lige på!

 

Snurrebassen  
 
Kasteegenskaber:
Bevægelsesmønster: Livlig
Dybde: Middel - dyb hvis mange spinstop
 
Bemærkninger: Særdeles langkastende.
Den smalle model (fra No. 6 og opad) kaster en smule bedre i hård sidevind.
 

Jeg monterer Snurrebassen med en enkeltkrog, Owner S-61 str. 1/0. Imellem blink og krog en selvlysende perle. Ifølge OGP skal denne perle helst være lille, f.eks. en 4 x 5,5 mm oval perle. Min hovedline er Fireline eller Nanofil-line, og knuden jeg bruger er Uni-Filament Knot.

Læs mere om valg og montering af krog til gennemløber her:

Herunder lidt flere fotos med Snurrebassen:


Snurrebassen i farven "Appelsin" har taget en lille havørred ved Glatved


Snurrebassen no. 2 - 5 (14 - 25 g) er bred model, no. 6 - 8 (21 - 28 g) er slank model
  


Snurrebassen i UV lys. Til højre en grøn, ikke-UV-malet wobler til sammenligning.


 

 

© Troutbum.dk. Alle rettigheder forbeholdes. Kontakt troutbum@troutbum.dk